Робин Йънг и новият й роман "Реквием"

Издателство "Сиела" представя новия роман на писателката Робин Йънг – "Реквием".

Завръщайки се в Париж, рицарят тамплиер Уил Кемпбел е на кръстопът. Той се е заклел да брани и подържа законите на Анима Темпли (Душата на Ордена), тайна вътрешна организация, орден в ордена, чиято единствена цел е мирът, а мирът изглежда все по-невъзможен.
Тамплиерите в съюз с врага на Уил, крал Едуард от Англия, се заричат да помогнат в повеждането на война срещу Шотландия. Този съюз, насочен срещу родната му земя, разклаща из основи вярата и предаността на Уил и докато това се случва, неговото нарастващо отчуждение към дъщеря му, Роуз, я води към опасни за нея дела.

Уил сега е изправен пред горчив избор: да остане с тамплиерите и да се бори за война, в която не вярва или да наруши клетвата си и да последва (изкове) своя собствен път към мира – дори това да означава да се бие за Шотландците.
Скоро, хванат в кървав конфликт, Уил не е наясно, че една още по-зловеща заплаха се надига. На трона на Франция е крал войн, чието желание за власт не познава граници и който няма да се спре пред нищо, за да задоволи своите „извратени” амбиции.

Борбата за Свещената земя приключи. Последната битка на тамплиерите предстои.

Сподели в: