"Ритуалът" на Мат Балио

Израстването на един съвременен екзорсист

Написана в силно изследователски дух, който увлича и скептици, и вярващи, Ритуалът е уникално интимно надзъртане във вледеняващия свят на един римски католик-екзорсист от плът и кръв. Отец Гари Томас работи като енорийски свещеник в Калифорния, когато църковните водачи го изпращат в Рим на обучение в екзорсизъм. В Рим, където е придаден за помощник към италиански ветеран екзорсист, той проглежда за непознатата страна на католическата вяра, за която до този момент не е имал представа, и когато се озовава в града, става свидетел на битката между Доброто и Злото в една изцяло нова светлина.
Журналистът Мат Балио придружава отблизо отец Гари по време на обучението, а удивителната история, на която той се натъква, разкрива, че феномените на обладаването, демоните, Дяволът и екзорсизмът не са просто останки от древното минало, а продължават да са страховита сила в живота на много хора дори и в днешни дни. Мат Балио е репортер, живее в Рим, пише за Associated Press и International Herald Tribune.
Във филма “Ритуалът” Антъни Хопкинс играе “свещеник, който е специалист по прогонване на демони, чиито методи не са задължително традиционни”. За повече подробности по темата свръхествествени явления, се запознайте с книгата, първоизточник на филмa.

"Свръхестествени явления, вледеняващи описания на битките между екзорсисти и демони… Мат Балио демонстрира отлични умения на разказвач”. – LA Times

"Ритуалът” е една от най-добрите книги, писани някога на тема “екзорсизъм”. На пръсти се броят книгите, които дават толкова точно и подробно описание." – Отец Хосе Антонио Фортеа, автор на “Интервю с един екзорсист”

"Истината е по-странна и от съчинена история . . . и далеч по-ужасяваща. Забравете всичко, което Холивуд ви разказва за демоничното обладаване и екзорсизма; Ритуалът ще ви отвори очите за страховитите факти, свързани с този въпрос." Джон Качуба, автор на “Ловци на духове”

ИК "Локус Пъблишинг"

Сподели в: