“Рисунките на Рошпака” в галерия Париж““

На 6-ти март 2008 г. в  галерия “Париж” ще се открие изложба под името “Рисунките на Рошпака”. Тя ще постави началото на една нова традиция, а именно – всяка година през месец март да се представят рисунки на Росен Рашев.

Рошпака е уникален български художник, който чрез картините си по детски чисто ни разказва за света, за дедо Боже, за семейството, за ангелите, за душите и за всякакви реални и нереални животински твари. Рошпаковите същества понякога пътуват по небето извили небесните си хора, друг път плуват с корабите на живота следвани от мъдрите мълчаливи риби или просто весело си крачат по земята. Обединяващото между всички тях е Любовта. Те обичат, обичани са и разпръскват върху нас безмерна, жизнеутвърждаваща Любов. Любопитни и закачливи погледи надничат през хартията напомняйки ни, че пролетта и новото начало настъпват  с пълна сила.

Рисунките са малък формат, рамкирани и с различна техника – някои са шити върху хартия, други са само с туш и акварел, а трети са просто една непрекъсваща линия.

Максималната цена е 250 лв. и е един своеобразен жест към всички почитатели на Рошпака.

Експозицията ще продължи до 26 март 2008г., но  може да бъде видяна и в уеб-сайта на галерия “Париж”.

Сподели в: