Рисунка на българска художничка стана хит в социалните мрежи

Рисунка на българска художничка стана хит в социалните мрежи за по-малко от 24 часа. Милиони хора от целия свят видяха картината на Йоанна Викторова, с която тя отбеляза началото на новата година. В рамките на едно денонощие десетки хиляди харесаха, споделиха и коментираха рисунката на 25-годишната художничка.

„С тази картина се опитвам да покажа как хората нямат избор, трябва да вървим напред, чувствата и емоциите ни дърпат назад“, обяснява тя. Вдъхновението за картината идва след безсънна нощ, в която Йоанна взима решението да остави в миналото трудните моменти и да продължи пътя си с нови сили. През целия ден хора не спират да звънят по телефона ѝ, за да я поздравяват и да ѝ поръчват още картини.

„Когато я нарисувах имах едни емоции…“ Йоана признава още, че вечерта, когато е нарисувала тази картина, „не можех да спя от тези размишления“. И въпреки тъжната нотка в картината, Йоанна е оптимист – както за бъдещето, така и за професията си. Категорична е, че „трябва нотка късмет“, а с нея човек може да се издържа с рисуване.

Йоанна рисува още от малка – тогава на лист хартия, а сега вече със специална компютърна програма. Постепенно превръща хобито си в професия. Това, за което мечтае обаче е да направи собствен комикс, а героите му да променят света.

Сподели в: