Рисуват дори на Коледа

Повечето хора използват Коледните празници да пътуват или да си починат. Затова малко се изненадах, когато открих четири момичета, дошли да рисуват на 26 декември 2008 г. Три от тях са кандидат-студентки, а четвъртата е в шести клас.Те са само малка част от  Майсторския клас по изобразително изкуство на Никола Ангелаков, който се провежда в читалище „Добри Чинтулов”, ж.к. „Диана бад”. Курсът се посещава от различни възрасти – от ученици в началните класове, кандидат-гимназисти, кандидат-студенти, но има и хора на по-зряла възраст, за които изобразителното изкуство не е професия. Всъщност това, което ги обединява, е обичта към рисуването и удоволствието от работата със своя учител.

Надежда е в 12 клас. Това лято ще кандидатства в Художествената академия, специалност “Стенопис, порцелан и стъкло”. „Г-н Ангелаков ми преподаваше изобразително изкуство още от 7 клас, така че съвсем естествено се записах в неговия курс, – споделя тя – Много е внимателен към всеки ученик поотделно, обръща ми специално внимание.” Северина допълва: ”Той е страхотен човек и преподавател. Чудесен е, много се радвам, че го познавам и че имам възможността на уча в неговия курс". Невена е на 18 години, ще кандидатства, „Дизайн на детска среда”. От многото курсове в София, тя е попаднала в този случайно, по обява, но не би го сменила, защото тук й харесва. „Г-н Ангелаков е прекрасен човек и преподава много добре. Винаги знае как точно да подходи към всеки ученик".

И трите си пожелават успехи в училище, много здраве на цялото семейство, а на своя любим преподавател – много здраве, творчески успехи и дълголетие, за ди ги учи още дълго време.

Сподели в: