Рик Уейкмън от "Yes" ще открие Есенния салон на изкуствата в Пловдив

Кийт Емерсън от легендарната формация "Емерсън, Лейк енд Палмър” и клавиристът на "Yes" Рик Уейкман са перлите в короната на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Той ще се проведе през септември и октомври тази година.

Вече са финализирани преговорите с Рик Уейкман и той ще открие фестивала на 1 септември 2008 г. в Концертна зала, съобщиха от общината. А на 7 септември 2008 г. другото голямо име от прогресив рока Кийт Емерсън със своя самостоятелна формация ще изнесе концерт в Античния театър
Мистичен полъх в Есенния салон на изкуствата ще донесат танцуващите дервиши със своя спектакъл в Драматичния театър на 6 октомври 2008 г. Представлението е част от проекта "Невиждана Турция”. Дервишите са мюсюлмански отшелници – духовници, които се въртят с часове около оста си, изпадайки в състояние на транс.

Есенният салон на изкуствата се провежда за трета поредна година. Той обединява артсъбитията през септември и октомври, като включва и традиционните за Пловдив фестивали като "Двама са малко, трима са много” в Кукления театър, ТВ феста "Златна ракла”, "Сцена на кръстопът” и Националните есенни изложби.

Сподели в: