Рециклирай с Поетично кафене

На 16 март, неделя, от 14.30 ч., в Студио 5 в НДК, ще се проведе "Поетично кафене" на тема "Рециклиране". Дневният ред на срещата ни ще протече в два етапа: традиционното литературно четене на стихове по темата и втората част – творческа работилница "Рециклирано стихотворение". 

Буквалното значение на рециклиране е процес, при който отпадъците се преработват така, че да се произведе суровина, която да бъде използвана за производство на нови продукти. Поетите, обаче, много обичат да обръщат думите с хастара навън и да намират техните нови метафорични значения. Сигурни сме и че този път ще намерите какво да рециклирате – спомени, любови, болки, сънища. Очакваме вашите интерпретациии в стил "преди и сега", "от нищо – нещо" или "от старо – ново". А някои може би ще харесат буквалното значение на рециклиране и ще ни поднесат стихотворение на екологична тема. Всички прочити са възможни, стига да са по темата.

Творческа работилница "Рециклирано стихотворение"
Последните 45 минути ще отделим за забавно творческо упражнение. Който желае да участва в него, нека донесе напечатано на лист свое стихотворение (поне от 2 куплета, може и това, с което ще участва в рецитала в І-вата част на Поетичното ни кафене) и тъмен флумастер. Нека стихотворенията са подписани.

Пожелаваме ви творческо вдъхновение!

Вход: 2 лв. срещу консумация от бара

За Поетично кафене:
Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема, авторски, но също така и любими чужди творби. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поетичното изкуство. Естествено, поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Сподели в: