Рецептата на любовта – вижте дали печелите!

Скъпи приятели, любители на киното и на вкусните ястия!

С настоящите уводни думи искаме да ви забъркаме в нов конкурс, който е посветен на романтиката, вървяща ръка за ръка с изкусните готварски умения.

Задачката, която ви поставяме, е свързана с новата романтична комедия “Без резервации”с премиерна прожекция на 21 септември. Историята разказва за привличането между Кейт и Ник, което естествено за този жанр прераства в нещо много по-голямо.

В този ред на мисли ни хрумна да се допитаме до вас каква е рецептата на романтичната любов и да ви приканим да изброите пет нейни съставки. Писмата ви очакваме на адрес konkurs@kafene.bg до 30 септември. Авторите на най-оригиналните рецепти ще бъдат възнаградени с един от следните аксесоари, без които не можем в кухнята:

2 готварски престилки
3 готварски ръкавици
3 магнита за хладилник

Наградите са любезно предоставени от приятелите ни от Alexandra Films.
Имената на победителите и техните рецепти ще публикуваме тук.

Мили читатели,
Днес екипът на Kafene.bg определи имената на победителите. Молим да ни извините, че ви накарахме да чакате!

Готварски престилки :
Любомира Петрова
Бориславка Тодорова

Готварски ръкавици:
Валентин Йорданов
Ценка Дюлгярова
Велислава Райдовска

Магнит за хладилник:
Вероника Христова
Силви Николаева
Томас Ахчиян

Моля читателите ни от София да заповядат да си вземат наградите от офиса ни на ул.Никола Славков 41, ABC Design and Communication. На останалите ще изпратим наградите по пощата на посочен от тях адрес. Награди, непотърсени в срок от един месец, не се връчват.

На следващите редове ще прочетете и любимите ни рецепти!

от Валентин Йорданов:

Взех една тава и почнах.
Сложих сбъднати мечти,
две целувки доста сочни,
пет прегръдки… Да заври.
После с шепа сложих чувства,
от усмивките – пет чаши.
Поразбърках и я вкусих,
липсват спомените наши…
Сложих ги… Три чаши радост,
цял буркан със благи думи,
тайно сложих стръкче младост,
шест лъжички звездно чудо..
Ето вече съм готов!
Как ухае ароматно?
Романтичната любов

от Любомира Петрова:

В изящно ковчеже се пазила рецептата на сладостната романтична истинска любов.Малцина притежавали ключето, което да пасне на ключалката.Малцина успявали да  открехнат капака и научат загадъчните съставки на любовта-изкушение и мечта.Сред тях бях и узнах, че там са виолетово-черните боровинки-  очите на любовта, малиновото  желе – устните и, захарният памук – любовните сладки вълнения, белият пипер – терзанията и съмненията  на влюбените и шоколадът – любовната страст.Но в рецептата трябва да  поставиш и сърцето си…

от Бориславка Тодорова

1.Събуждане с усмивка след страхотна нощ.
2.Закуска с поглед вперен в искрящите очи насреща.
3.Подскачащо сърце при всяка мисъл за страхотният човек, който знаете че ще видите скоро, след като приключи работният ден/ако сте на почивка или пък сте пътешественици по душа тогава тази опция се заменя с друга: докато обикаляте заедно в търсене на поредното страхотно място, където изгревът или залезът имат най-страхотните багри, а птиците пеят като в рая .
4.Някоя и друга закачка , докато денят преваля, а мисълта Ви препуска трескаво в търсене на поредната изненадка, която да накара любимият да се усмихне широко и да РАЗБЕРЕ, че е най-ВАЖНИЯТ, НАЙ-ЖЕЛАНИЯТ И НАЙ-КРАСИВИЯТ за ВАС.
5.Нежност и топлина, които могат да стопят и слънцето.

Забърквате всичко това на старателно сътворена клада от влюбени очи и хапвате до насита. Вкусът е неповторим и никога не е еднакъв, защото във всеки ден подправките имат нови нюанси.

Сподели в: