Ретро музей с номинация за Морски оскар

Варненският Ретро музей получи номинация от Морските Оскари, които ще бъдат раздадени на 14 август в луксозния ресторант Глория Мар в Созопол. Разположен в сърцето на Гранд Мол Варна, на площ от четири декара, музеят се превръща в една от главните атракции на морската столица. По мнение на посетителите той няма аналог в световен мащаб.

Тенденцията е колекцията му да се разраства и обогатява, като към експозицията във времето да се добавят още моторно-превозни средства и предмети. Освен ретро автомобилите, атракция за гостите на музея са и восъчните фигури на соцлидери и любими актьори, певци и музиканти. Наред с Ленин, Тодор Живков, Фидел Кастро, Маркс и Енгелс, гостите могат да се снимат с любимци като Висоцки, Георги Парцалев, Емил Димитров, а най-новите фигури в музея са на холивудските звезди Робърт де Ниро и Ал Пачино.

Историята за създаването на „Ретро Музей“ се заражда преди 10 години. Всичко започва със закупуването на един съветски автомобил с легендарната за времето си марка Жигули. Тя е вдъхновението на създателя и собственик на музея Цветан Атанасов. След нейното закупуване следва период на събиране на огромна част от експозицията, която към днешна дата може да бъде видяна в бляскавата зала на музея. Закупени и подарени са много предмети от бита, автомобили и мотоциклети изцяло социалистическо производство.

Конкурсът Marine Lifestyle Awards 2016 ще отдаде нужното внимание на успешния бизнес, който дори в период на криза запазва своето устойчиво развитие и демонстрира качества и просперитет. Целта е да се подпомогнат всички сфери на развитие  на бизнеса. Да се възнаградят иновациите, добрите резултати и творческото многообразие.

Световният опит показва, че подобни конкурси стимулират и популяризират успешните практики и дават стимул за развитие на бизнеса. Призьорите ще отпразнуват наградите с тържествен коктейл, класическа музика и ще обменят опит по време на тази неформална среща.

Сподели в: