Режисьорът Жан-Жак Мантело идва в София

Режисьорът на „Акули 3D”  Жан-Жак Мантело ще посети отново София по повод премиерата на „Чудесата на океана 3D”, който е първата част от трилогията, посветена на опазването на световния океан.

Въпреки натоварения си график на филмовия фестивал в Кан, Жан-Жак с удоволствие ще отдели 18 май за българската си публика, която така радушно го посрещна миналата година.

Саундтракът към „Чудесата на океана 3D” е записан в студио 1 на БНР и е в изпълнение на Българския симфоничен оркестър SIF-309, което е още една причина София за заема специално място в сърцето на режисьора.

„Чудесата на океана 3D” е удивително приключение за сетивата във вълшебния й красив, но и крайно застрашен и крехък свят на кораловите рифове.  Струнните инструменти на SIF-309 са познати в чужбина със славянската чувствителност на своето звученето, което резонира именно с чувствителната природа на кораловите рифове.

Като дългогодишен водолаз, Жан-Жак Мантело сам е станал свидетел на рязкото влошаване на състоянието на кораловите рифове през последните няколко десетки години. За идеята да направи въздействащ филм за кораловите рифове и така да привлече внимание към тяхната участ, той успява да привлече Програмата на ООН за околната среда, Световния фонд за опазване на дивата природа (WWF),  Мрежата за акции за кораловите рифове (ICRAN) и Световната водолазна организация PADI.

Чудесата на океана са се разкрили досега пред почти 5 млн. души в 17 страни от Европа, Северна Америка и Австралия. Тази е изцяло европейска продукция с бюджет от 3млн. щ.д. е заснета е в продължение на 4-месечна експедиция на Бахамите и австралийския Голям бариерен риф, който се намира под егидата на ЮНЕСКО.

Първият филм на Жан-Жак Мантело, представен в Mtel IMAX миналата година – „Акули 3D” – беше гледан от над 50,000 души.

Сподели в: