Режисьорът Андрей Хадживасилев за новия клип на Румънеца и Енчев

Разкажи ни за новия си клип – как се случи, кое беше най-забавното в създаването му?
Видеото с момичетата от Cacao и Румънеца и Енчев беше замислено още в началото на лятото, което ни позволи да се подготвим предварително много добре. Абсолютно всичко беше обмислено и организирано. Затова успяхме да заснемем клипа само за 5 часа. Това беше рекорд както за нас, така и за дългогодишната кариера на Румънеца и Енчев. Голяма заслуга за това имаха и момичета от Cacao, които с техният сексапил не само ни вдъхновяваха, но и малко ни разсейваха.

Трудно ли се работи със звезди като Румънеца и Енчев?
Не бих казал, че е трудно. Те са певци с дългогодишен опит и много клипове зад гърба си, което допринася за леката и успешна работа по време на снимачния процес.

Кой е
"най-тънкият" момент при работата на режисьора по един видео клип?
Снимките на музикални клипове са изключително трудни. Затова най-важната задача на режисьора е да мотивира и кординира целия екип на терен. Всеки трябва да е наясно със задачата си.

С кого от родните изпълнители мечтаеш да работиш?
Аз харесвам много българската музика, затова бих работил с почти всички изпълнители, а и всеки един от тях носи своята индивидуалност. Надявам се някои от следващите ми проекти да са със Сантра и Кристо, Мария Илиева, Deep Zone Project, Миро и др.

А какво ти се снима повече – клипове или филми
?
Това са две много различни неща. В момента съм по-скоро на вълна клипове, защото проектите са значително по-динамични и разнообразни. Но това не значи, че съм се отказъл от филмите.

Наскоро имаше отново случки около първия филм, с който нашумя – Паркур. Как му вдъхна нов живот? И нямаш ли чувството, че след филма ти за паркур започна да се говори много повече за спорта? Считаш ли, че имаш принос за това?
Темата за паркур и фрийрън е все още много актуална. Радвам се, че и първият ми филм също. Скоро излъчих негова подобрена широкоекранна версия на филмов фестивал за екстремни спортове. Това ме накара да се замисля, че може би е време за продължение. Вече имам готов сценарий и проект. Този път съм решил да включа и няколко други екстремни спорта, заедно с лек игрален елемент. С колегите от филмово студио Revive Vision сме в готовност да започнем снимки веднага, стига да си намерим спонсор. Надявам се това скоро да се случи, обещавам да гледате нещо наистина зрелищно. Такъв спортно-екстремен филм в България не се е правил досега.

А сега накъде или класическият въпрос за творческите ти планове?
В момента работя по два нови видеоклипа на известни изпълнители. Тъй като съм леко суеверен няма да издам повече информация, но обещавам, че читателите на Kafene.bg ще са сред първете, които ще разберат подробности, когато това е възможно!

* * *

Прочетете интервюто с Андрей Хадживасилев за филма му "Целувка за лека нощ"
Прочетете интервюто с Андрей Хадживасилев в Spas.bg

Сподели в: