Регламентът за Евровизия е спазен, обяви БНТ

В отговор на разразилия се в последните дни обществен скандал за представянето на Красимир Аврамов и песента му в конкурса "Евровизия", БНТ обяви, че регламентът не е нарушаван и няма причина за подобни обвинения. От българската национална телевизия заявяват, че са провели конкурса отговорно и професионално. Част от официалното становище на телевизията гласи: " Изборът на кандидатите мина през зрителски вот в предаването “Бъди звезда”, селекционна комисия от професионалисти, професионално жури в Полуфинала на 24 януари и  чрез зрителско гласуване на 21 февруари в зала 1 на НДК, по време на Финала на конкурса. Победи песента “Illusion”, в изпълнение на Красимир Аврамов /19553 гласа/."

БНТ все пак ще реагира на вълната от обществено недоволство, която се зададе в последните дни и ще даде възможност на всички, които се вълнуват от създадената ситуация да заповядат в предаването “Бъди звезда” на 26 февруари в студиото в НДК, в 20.30 часа, за да изкажат своето мнение по темата " Изборът ни за Евровизия 2009”.

В предаването ще гостуват представител на фирмата преброител, опонентите на песента, привърженици на "Illusion", членове на журито от Полуфинала, представители от изминалите ни участия и победителят Красимир Аврамов, който ще изпълни песента си отново, за да докаже вокалните си възможности.

Сподели в: