Реге артисти с различен цвят на кожата, обединени от позитивни раста послания и танцувално регe

Пионерите на реге сцената в България Zionlionz soundsystem се приготвят бурно да отпразнуват седмия си рожден ден с подобаващо за стила им "positive & conscious” раста събитие. Родните реге лъвове, които създадоха и развиха реге културата у нас, вече имат зад гърба си над 200 партита в София и страната. С гордост могат да се похвалят и с най-значителното реге събитие в годината – традиционното Big Big Summer Reggae, на което може да вкусите аромата и енергията на реге артисти от международната сцена! Такова усещане ще има и на 29 Април в клуб Mixtape 5, където гостите на вечерта – Solo Banton & YT (UK) , ще предизвикат истинска лавина от еуфория, танци и празнична вибрация!

Solo Banton (UK)

Продуцент, музикален инжинер и селктор в саундсистема – пътят на Solo Banton към микрофона е дълъг и последователен. Затова не е учудващо, че признанието идва при него още с първия му самостоятелен албум. Плътният глас, харизматичното му присъствие и интелигентни текстове, заредени с чувство за хумор, напомнят за руутс-рага учителя MACKA B, но само на пръв поглед. “Самотният разказвач” (Solo Banton в буквален превод) е истинско явление на UK реге сцената. Доказателство за това е бързината, с която намери своя път към студиата на Mungos Hifi, Jahtari, Maffia&Fluxy,Zion Gate Hifi и много други международни продуценти. Блестящ с остроумно слово, житейска мъдрост и мощно раста послание, Solo Banton има много какво да сподели на 29 Април с българската публика.

YT (UK)

Mark Hull, познат като YT (“Уай Ти”), е най-новата британска реге легенда. Бялото момче от Ипсуич, за което никой не може да каже от първо слушане, че е бяло, нашумя още с дебютния си албум “Straight Outta Britain”. Изпълнени с остри, завладяващи рими и ритми, парчетата от албума са в състояние да увлекат всеки денсхол фен на дансинга. Вторият албум на YT- “Born inna Babylon”, бе последван от многобройни турнета и изяви на международната сцена, включително 2 пъти на най-големия реге фест в Ямайка – “Sting”, където участва в клаш с артисти от ранга на Bounty Killer,Macka Diamond, Spragga Benz. YT е стар приятел на Solo Banton и идва в България по негово предложение. Очаквайте могъща експлозия от позитивна енерги!Jaaah! Rastafaryyy!

На музикалното пиршество по случай седмата годишнина на Zionlionz на сцената ще се качат и родните реге таланти от Roots Rocket Sound – Sen I, Jahmmi Youth Zafayah, Kin Dread, последвани от NRG D & Upliftah.

Вратите на столичния клуб MIXTAPE 5 (в подлеза на Моста на влюбените) на  29 Април отварят точно в 21:00, билетът ще е 10 лв., а на вратата всеки гост ще получи и подарък! Няма как да се пропусне такова събитие!

Сподели в: