Ребека Склут ще представи българското издание на „Безсмъртната Хенриета Лакс“

Ребека Склут ще представи българското издание на „Безсмъртната Хенриета Лакс“ (The Immortal Life of Henrieta Lacks) в книжарница Хеликон-Витоша на 17 юни, петък, от 18.30 часа. Събитието е част от европейското турне на авторката.

Повдигнатите в книгата въпроси за донорството, пациентските права и лекарската етика предизвикаха сензационен интерес и противоречиви коментари сред читателите и учените в страните, където беше издадена, включително и в България. На представянето са поканени видни членове на българската медицинска общност – проф. Елисавета Наумова (ръководител на Централната лаборатория по клинична имунология), доц. Здравка Валерианова (директор на Специализираната болница за активно лечение по онкология в София), доц. Златица Петрова (директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит“), доц. Васил Димитров (ръководител на Клиничния център по алергология), д-р Страшимир Генев (НЗОК) и други.

Водещ ще бъде журналистът Румен Леонидов, а участие ще вземе д-р Фани Цуракова. Гледайте и ексклузивното интервю на Люба Кулезич с Ребека Склут в неделя, 19 юни по TV7.

Още по темата на Kafene.bg:

„Безсмъртната Хенриета Лакс” на Ребека Склут

Сподели в: