Реална история от училищното всекидневие излиза на показ

"Мразя ви, ще ви убия !”
Това отеква в главата на "любимия” съученик, когото всички са обиждали, отхвърляли и пренебрегвали от първи до седми клас. Дали черната овца ще продължи смирено да понася ругатните в училище, или отчаянието ще го провокира към неочаквано насилие – това ще стане ясно в тази вечер от 18:30 часа в зала 201 на Осмо СОУ "Арсени Костенцев” в Благоевград.

Една истинска, реална история от училищното всекидневие излиза на показ, за да провокира размисли и страсти около проблемите в семейството, в класа и в образователната система като цяло.

Чрез метода на Форум театъра група "Усмивка” от 7-ми "В” клас на Осмо СОУ ще се опита да получи адекватна обратна връзка, коментари и съвети от страна на връстници, учители и родители за това как да се справят с психическото и физическо насилие сред учениците.

Театрално-дискусионна група "Усмивка” е четвъртият поред клуб по форум театър в Благоевград, създаден в началото на месец октомври т.г. по проекта на Осмо СОУ "Знаещи и можещи в Европа”, финансиран от Европейския социален фонд по програма Развитие на човешките ресурси. Ръководител на клуба е Венцислав Ненков, придобил знания за Форум театъра и опитност за работа с младежи от редовните си участия в проектите и обученията на Театър "Цвете”, насочени към популяризиране на Форум театъра като успешен метод за неформално образование.

„Това е голямо събитие за нашето училище и ние с голяма радост превърнахме една класна стая в истинска театрална сцена”, споделя Рая Барбулска – координатор по проекта.

Сподели в: