Рафи Бохосян: Карайте колело без слушалки в ушите

Актрисата Радина Кърджилова и певецът Рафи Бохосян се присъединиха към социалната кампания „Аз карам велосипед, последвай ме!“.
Те споделиха своя „История на велосипед“ и станаха Посланици на кампанията, която цели да популяризира по-активния и здравословен начин на живот с  велосипед.

Радина Кърджилова обича да кара колело предимно по паркове и градинки и на места където няма толкова движение. Споделя, че не смята българските шофьори за достатъчно толерантни и предпазливи относно велосипедистите и предпочита да има колкото се може по-малко досег с тях, докато е на своя велосипед.

“Мисля, че повече хора трябва да карат колело, защото е много по-здравословно, а и по този начин се грижим и за чистота в градовете, в които живеем и въздухът, които дишаме ще бъде по-чист. Важно е да пазим себе си и околната среда! Да, живеем в изключително забързано ежедневие, нямаме време за себе си, нямаме време да ходим всеки ден в планината, да се наслаждаваме на красиви гледки, но колкото по-бързо спрем да отлагаме да се погрижим за собственото си здраве и здравето на бъдещите деца, толкова по-добре.”, споделя Радина Кърджилова и завършва още по-категорично “Ако не се погрижим за природата, тя в едим момент ще отвърне на това, които ние й причиняваме! Затова смятам, че си заслужава да променим начинът, по който живеем! Последвай ме!”, усмихва се актрисата.
 
Рафи Бохосян е страстен велосипедист още от малък. Предпочита да кара предимно в Бургас. В София смята, че няма удачни места. Певецът, освен че има свой стил на пеене, си има свой стил на каране – обича бързите скорости, обича да вдига на висока предавка, за да може да върти по-трудно педалите и да тренира мускулите си. В Бургас това е основният му начин за придвижване. И много се разва, че градът толкова се развива в тази насока и подобрява условията за велосипедистите. "И в София бих карал повече, ако имаше такива условия!"

"Карайте внимателно и никога със слушалки на ушите! Колкото и да обичам музиката и да искам тя да е навсякъде около мен и да ми се слуша докато карам колело, и аз не го правя! Това може да е фатално, защото те разсейва.", съветва Рафи и завършва с това, че карането на колело, освен че е забавление, изисква и внимание и трябва да сме отговорни.

Всеки, който има желание да подкрепи кампанията и да стане своеобразен “Посланик на колело”, може да изпрати своя снимка с велосипеда си на сайта на инициативата: http://maxeurope.eu/media/azkaram/. Снимките ви ще бъдат публикувани след 1 септември. Там могат да бъдат прочетени и всички лични “Истории с велосипед”, които известните лица разказаха в подкрепа на кампанията.

Допълнителна информация за кампанията:
“Аз карам велосипед, последвай ме!” е социална кампания, която цели да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния начин на живот, с надеждата това да стане част от ежедневието на повече хора в България. Проектът се реализира съвместно от бизнеса, неправителствения сектор и медиите, в лицето на MaxEurope, CSR Bulgaria и maxbike.bg и с помощта на още много партньори и посланици на каузата.

Известни личности – Посланици на кампанията:
Поли Генова, Ивайло Захариев, Митко Павлов, Рут Колева, Рафи, Дидо от Д2, Димо от ПИФ, Станка Златева, Мария Гроздева, Деян Донков, Радина Кърджилова, Орлин Павлов, Стойко Сакалиев, Милен Цветков, Крум Савов, Максим Митков и представителите на БНТ: Анна Ангелова, Мария Андонова, Спас Кьосев, Филипа Иванова, Ася Методиева, Златимир Йочев, Силвия Симова.

Прочетете още:
Капманията "Аз съм твоите очи" говори за агресията в града

Сподели в: