Рататуй – готвачът на Париж

Режисьорът, носител на Оскар Брад Бърд (“Феноменалните”) и изумителните разказвачи от Анимационното студио Pixar (“Колите”, “Търсенето на Немо”) ще ви отведат в един съвсем нов и оригинален свят, в който немислимата комбинация от плъх и 5-звезден ресторант участва заедно в съвършената история тип “жаба, която не иска да си знае гьола”.

Във веселото ново анимационно приключение Рататуй, плъх на име Реми мечтае за кариера на главен готвач, въпреки мненията на останалите в семейството и очевидния проблем – да си плъх в една определено зле настроена към гризачите професия. И когато съдбата доставя Реми в Париж, той се оказва идеално разположен под ресторанта, станал прочут със своя кулинарен идол, Огюст Густо. Независимо от очевидните опасности за нежеланите посетители в кухнята на един от най-скъпите парижки ресторанти, Реми си създава необичайно партньорство с Лингуини, момчето, което чисти отпадъците и по невнимание открива удивителния талант на Реми. Сделката между двамата задвижва шеметна поредица от невероятни, вълнуващи събития, които обръщат наопаки кулинарния свят на Париж.

Реми се оказва драматично раздвоен между желанието да следва мечтите си и предишното си съществуване като плъх. Той научава истината за приятелството, семейството и че няма друг избор, освен да бъде който е – плъх, искащ да е готвач.

Дублиран на български с гласовете на Иван Звездев, Христо Гърбов и Мариан Бачев.

IMDB рейтинг – 8, 5/10 (25 859 гласа)

Премиера в България – 14 септември 2007 г.

Сподели в: