Рап певци подемат кампания срещу наркотиците

Четирите момчета от рап групата "СтЗ Отбора" подемат кампания срещу дрогата. Те се надяват чрез популяризиране на стрийт фитнеса у нас, да откъснат младите хора от пропадането покрай наркотиците. Идеята е да се организират състезания в клубове по големите градове на България в различни стрийт дисциплини, като победителите ще грабнат и съответните награди. Така нощните заведения няма да се асоциират само като места за „друсане“ и разврат, а ще покажат на обществото, че там могат да се случват и далеч по-ползотворни неща. Кампанията трябва да стартира тази есен.

Стоян Стоянов-Сликти от групата твърди, че в последно време се забелязва едно нарочно тласкане към разбирането, че дрогата е голяма мода. И това тласкане идва от редица изпълнители.

„Музиката е за реласкиране и отпускане, не за пропаганда на наркотиците“, добавя друг от момчетата – The D.

"СтЗ Отбора" не желаят да отъждествяват борбата срещу дрогата с някаква война с други рап изпълнители. Те смятат, че ако някой се припознава в такава връзка, това си е негов проблем. „Вредата от наркотиците е ясна – казва Сликти, – нека някой ми обясни вредата от спорта!“

Миналата седмица групата отбеляза седем години музикална дейност и ознаменува това с чисто нов клип към парчето „Все тая“.

Допълнителна информация:

"СтЗ Отбора" съществува като хип-хоп група от 2006 година. Нейните членове – Стоян (Сликти), Десислав (Дъ Ди), Живко (Ko,Пи?) и Христо (Ниския) – са от един и същи град и както подсказва името, това е Стара Загора. Групата разполага със собствена тренировъчна зала за хип-хоп танци и брейк, както и звукозаписно студио.
През седемте години творчески път СтЗ Отбора са записали над 400 песни, имат над 20 видеоклипа, повече от 200 участия и 40 самостоятелни концерта.

Сподели в: