"Рапунцел и разбойникът 3D" излиза по кината на 3-ти декември

"Рапунцел и разбойникът 3D" излиза премиерно и в родните кина на 3-ти декември 2010г.

Класическата приказка на Братя Грим оживява по нов начин във вълнуващата анимация на Disney „Рапунцел”. Филмът, който ще бъде в 3D-формат, преминава отвъд сюжета на добре познатата ни приказка като го доразвива и обогатява с авантюристичен дух, нови герои и закачливи моменти.
      
Дългокосата принцеса Рапунцел ще оживее на големия екран с гласа на очарователната актриса и певица Манди Муур. Нейната героиня е отвлечена като бебе от родния си замък и живее в скрита от света висока кула. Надарена с непоколебимост и богато въображение, девойката се впуска във весела, дългокоса лудория, с помощта на един неочакван посетител.
      
В ролята на неочаквания посетител Флин Ридър в анимацията влиза Закъри Леви, симпатягата от „Алвин и катеричоците”. Когато най-издирваният и най-очарователният бандит на кралството Флин Ридър се скрива в мистериозната кула, внезапно попада в плен на красива и борбена тийнейджърка със златна коса, дълга  над 20 метра. Странната похитителка на Флин, която търси начин да се освободи от плена на досадната кула, в която е била прикована с години, сключва сделка със симпатичния крадец и невероятното им дуо се впуска във вълнуващо приключение. Към незабравимите им преживявания се включват расов кон, особено грижовен хамелеон и хайка недоволни бандити.
      
Към звездния екип на „Рапунцел” се присъединява и режисьорът Байрън Хауърд. През 2008 г. той режисира анимацията „Гръм”, която реализира над 300 млн. долара приходи и получи две номинации за „Златен Глобус” (за най-добър анимационен филм и за най-оригинална песен -“I Thought I Lost You”), както и една номинация за „Оскар” (за най-добър анимационен филм).
  
Глен Слейтър, сценаристът на филма, пък ни е познат от „Малката русалка”. За работата си по нея през 2008 г. той бе номиниран за наградите „TONY” и „Grammy”. Също така е лауреат на редица престижни конкурси за сценарии.

актьори: Калин Врачански
режисьор: Байрън Хауърд | сценарист: Глен Слейтър

Сподели в: