Рали и Мариана от К2 с Влади от Братя Мангасариян

Празнично зимно парче записаха Рали и Мариана от К2 с Влади от Братя Мангасариян.

Двете певици реализираха уникална ретро фотосесия, която може да видите тук.

Сняг се сипе” е новото ефектно зимно парче на женския дует К2, реализирано съвместно с Влади от Братя Мангасариян. Лекият и нежен ремикс на стара градска песен, издържан в суинг звучене, разказва за вълшебствата на зимата и любовта и създава невероятно коледно настроение.

Част от магията на парчето идва от факта, че е запазена автентичната атмосфера на стария шлагер, като едновременно с това в мелодичната песен са вплетени много модерни елементи, сред които R&B ритми с типичното за Влади от Братя Мангасариян чувство за хумор. Песента е изпълнявана преди много години от известната изпълнителка на стари градски песни Мария Михайлова. Настоящият аранжимент е дело на Стамен Янев, като неговото включване в проекта е свързано с любопитна история. Още първия път, в който Ралица и Мариана от К2 обсъждали идеята за подобно парче, завалял първият сняг и това напълно заличило всичките им колебания. Красив и бял, снегът валял и когато занесли парчето на Стамен Янев. Така се оказало, че работа на екипа по уникалното парче “Сняг се сипе”, е белязана с вдъхновението на истинския сняг.

Двете певици се познават с Влади, известен като Влади от Братя Мангасариян, покрай общ международен театрален проект. Колоритният Влади приел идеята да участва в реализацията на интересния проект като интересна възможност да разнообрази музикалните си изяви. В песента той рапира и внася присъщия за Мангасариян шеговит елемент. Когато за пръв път чул старото градско парче, той си го тананикал цял ден. По-късно той, Ралица и Мариана успели да предадат именно тази лекота и “заразителност” на красивата мелодия в изпълнението на модерната интерпретация на песента “Сняг се сипе”.

К2 деликатно са изменили смисъла на текста на старата градска песен по посока на по-оптимистично звучене. Финалът на парчето, който гласял в оригинал, че двамата влюбени ще се разделят и техните мечти не ще се сбъднат нивга, се превърнал в едно красиво пожелание за много сбъднати приказни чудеса. Веселото, но в действителност безкрайно носталгично парче, в тяхната интерпертация е една красива коледна приказка за романтиката и опиянението, които дава само споделената любов. Това е и посланието на двете безкрайно щастливи в любовта изпълнителки към слушателите – че по Коледа стават чудеса и трябва само да повярваш в тях, за да ти се случат и на теб.

Двете изпълнителки реализират и специална ретро фотосесия за новото си парче “Сняг се сипе”. На част от фотосите двете дами са заедно с Влади Мангасариян и тримата лудуват и се радват вихрената снежна буря около тях. Ретро-стилът, в който са облечени и тримата напомня за 40-50-те години, връщането към които е особено актуална модна тенденция в момента. Бомбето и бастунчето на Влади, шапките с воалетки, ретро роклите, колиетата с редове перли, дългите ръкавици за Ралица и Мариана, освен че стоят много ефектно, придават и усещане за стойност и автентичност. Красивите Рали и Марияна имат визия на истински високопоставени градски дами от едно време. Част от атрактивните снимки са реализирани в Бар&Бистро Quattro, а останалите – в студиото на фотографката Мими Николова – Жужата. Стайлингът е дело на младата стилистка Деница Аргиропулос.

В момента Рали и Марияна от К2 обмислят заснемането на видеоклипа към парчето.

Снимки от специалната фотосесия на момичетата.

Сподели в: