Ралица Денчева показва своите "Златни мигове"

"Златни мигове" е озаглавена изложбата живопис на Ралица Денчева в галерия Минерва. Тя се открива днес и ще продължи до  17 септември 2008 г.

Красотата винаги ни е вълнувала и привличала и често ние я търсим в света около нас. Но тя е усещане и преживяване отвъд видимото за очите и може да бъде разпозната единствено от душата ни. Красотата е в покоя и тишината на
нашата съкровена същност. Тя е цъфтяща градина, изпълнена с аромат, цветове и птици, обгърната от златно сияние. Обитава светлината – изворът на живота и вечността.

А Животът винаги е щедър към нас и, проглеждайки, виждаме с колко свобода и златни мигове той ни дарява. Златото е цветът на Красотата и както в играта между цветовете, между топло и студено се ражда живописта и хармонията, така и в живота "златният път" е средният между крайностите – между радостта и мъката, видимото и невидимото, фанатично духовното и подчертано материалното.

Веднъж застанали на този път – "златният път на цветния прашец", откриваме извора на живота, виждаме неговата пълнота и съвършенство навсякъде около нас и изживяваме най-красивите златни мигове. В тези мигове ставаме част от прекрасните рози, дърветата, цветята и птиците, далечните звезди – те всички са свободни.

Сподели в: