Разходка из света на театралния костюм

Богата програма за деца в Театър „София“

„Разходка из света на театралния костюм“ е събитие за деца, част от поредицата „Как работи театърът?“.

На 21 април (събота) от 11 ч. в Камерната зала в Театър „София“ актьорите Илия Виделинов и София Маринкова ще отведат децата на приключение в една непозната страна. Tе ще използват специална карта, за да научат що е то театрален костюм, как се ражда, къде живее и какви са отделните му елементи. Ще им разкажат куп любопитни факти от историята му и какви са били костюмите в различните епохи. Специално внимание ще бъде отделено и на театралния грим и перуките.

В края на събитието децата ще имат възможност да разгледат отблизо различни костюми, елементи от костюми и перуки, които са били част от представления на сцената на Театър „София“. Събитието е подходящо за деца над 5 години.

„Как работи театърът?“ 2 е естествено продължение на дейността на Театър „София“ в посока създаване на съвременна театрална среда, в която децата се чувстват уютно. Среда, която ги предразполага и възпитава любов към изкуството посредством интерактивни събития, непринудена комуникация с тях и работа с разнообразни материали, така че да поддържа техния интерес и любопитство.

Цена на билет за 1 дете: 6 лв.
Цена за 1 възрастен придружител: 0 лв.
Билети се продават на касите на Театър София, а местата са ограничени.

В следващите месеци програмата продължава с темите „Осветление и звук“ през май и „Хореография и сценичен бой“ и „Маски и кукли“ през юни.

Сподели в: