"Разностранна личност" сборник с разкази на И. Илф и Е. Петров

Виртуозно написани и невъобразимо смешни, творбите на Илф и Петров създават мощна панорама на едно парадоксално общество и безумствата на управлението. Бюрокрация, чиновническо скудоумие, уродлива еснафщина, развихрена до абсурдност идеологическа надъханост, политически калъпи и стереотипи, в които трябва да се вместят животът и хората – ето какво разкриват по най-комичен начин Иля Илф и Евгений Петров, обвинявани от раповската критика през трийсетте години на XX век в „липса на дълбока ненавист към класовия враг". Без да се поставят в ролята на изобличители, те разгалват чрез светлината на сатирата гротескната действителност, скрита под претенциозната фасада на съветския строй.

Сборникът включва „Необикновени случки из живота на град Колоколамск", „1001 ден или новата Шехерезада", както и 31 от най-добрите разкази на Илф и Петров.

"Забавно и прекрасно четиво, творбите на Илф и Петров осветляват читателя повече, отколкото дузина социологически и политологически трудове."

Исак Б. Сингер

Иля Илф и Евгений Петров са несравними в тънкия си присмех към рецептите в изкуството, налагани от съветската идеология.

Джефри Брукс

Илф и Петров се допълваха един друг – хапливата сатира на Илф беше хубава подправка към хумора на Петров. Чест им прави, че искаха да надвият равнодушието, грубостта, високомерието.Иля Еренбург Илф и Петров са гениални, съвършено първокласни!

Владимир Набоков

Корична цена 14.00 лв.

ИК "Фама"

Сподели в: