Разнообразен подгряващ микс от български изпълнители на първото издание от поредицата музикални Teren-и

По-малко от десет дни остават до дългоочакваното посещение на Noise of Human Art (N.O.H.A.) в България – групата, която зареждаше с пълна сила денсингите през летните месеци с хита си ”Tu café”. За радост на българските фенове лайв изпълнението на космополитната банда ще се състои на 22 ноември 2008 г. в Парти център 4 КМ. Компания на терена ще им правят руските братушки от Kompott и "машинистът” на balkanXpress –  Коста  Костов. Хедлайнерите на събитието са известни с пословичното си експериментиране и смесване на брейкбийтс, дръмендбейс, електрик джаз, поп и какво ли още не.
 
Тази седмица организаторите на първия TEREN разкриха и българските участници, които ще се погрижат за близо 7-часовия музикален спринт. Партито ще да започне в 22:30 часа на 22 ноември, за да приключи в ранното неделно утро на 23 ноември. Напълно в духа на космополитните гости, и българското участие преминава отвъд строго опредените граници на конкретен музикален стил. В едната от отворените две зали на Парти център 4 КМ, терена ще открие DJ Dickie, който малко по-късно ще се радва на свежите дръм ритми от конгите на Tulpa и Oxydant. Доста интригуваща се очартава и появата в компанията на саксофониста Цветан Чобанов – Cheeba от ъндърграунд формацията RootSoljah. Така сформираната четворка ще залита по миксове от електроник, фънки брейк бийт, прогресив, но няма да липсват и дъб и реге елементи. В другата зала на клуба пък ще се развихрят две истински диванета, сформиращи Bulgar-Bulgar (DJ Phoenix и небезизвестният бийтбоксър Skiller), които с гордост заявяват: “Bulgar-Bulgar е музикално-кулинарен експеримент, чиято задача е да сготви питателна и люта храна за душата, използвайки (аудио) продукти и подправки от целия Балкански полуостров. Рецептата е следната –  вземаш български фолклор, замесваш го с цигански ритми, добавяш му фънк, разточваш с хип-хоп, поръсваш отгоре дъб, подправяш с брейк биит и джаз, слагаш му стръкче пънк и после мяташ всичко в бийт бокс фурна и печеш до златисто. Приятен апатит !!! “ и добавят "Рънътъ праи борбътъ", следователно, "духовнатъ рънъ праи духовнатъ борбъ".

Българските изпълнители са подбрани така, че да отговарят стилово на музиката, въплътила се в ТЕРЕН#1 – крещящ дръмендбейс, съчетан с топли балкански мотиви. Организаторите от Feelme crew обещават грандиозно парти, като за целта са се зарекли да ни изненадат с най-различни щуротии – разливане на компоти с водка (специално по повод гостуването на руснаците от Kompott), покани за следващите терени, кръшен ансамбъл, който да учи желаещите на казачок.

Горещият полъх на балкански ритми явно съживява феновете на нестандартна музика, защото първият тираж за билетите, разпространявани от ticketstream.bg и eventim.bg, се изчерпа близо месец преди лайв концерта. Какво още може да ни се случи на 22 ноевмри? Със сигурност изненадите ще са много

Още по темата

                               

Сподели в: