Радослав Йорданов в моноспектакъла на Ерик Босян "Red"

На 30 октомври, от 19.30 ч., в кафе-галерия "Антракт" ще се играе "Red"! Входът е свободен.

С огромен брой зрители и съвсем немалко редовни посетители, "Red" се превръща в един от най-интересните спектакли на софийската алтернативна сцена.

Кой е актьорът?
Mомчето се казва Радослав Йорданов, възпитаник на родния НАТФИЗ, после заминава да учи не по-лесната филмова режисура. Дипломира се и се прибира в родината си, започва да твори и така се ражда "RED".

Kой е авторът?
Спектакълът е базиран на текстове от Ерик Богосян. Ние си го знаем от "Секс, Наркотици и Рок енд Рол". Шамаросващо добър, духовит, смешен, потресаваш, вулгарен, горчив и много, много истински автор.

Защо е създаден?
"Направих нещо, което съм изстрадал заедно с героите си, докато репетирах. Смятам, че по този начин процесът на създаване е съзидателен и истински. До голяма степен представлението ни показва какви сме всъщност, скрити зад измислените маски на престореността, но въпреки това и колко сме смели, красиви, грозни, измислени, истински, прави и криви и така нататък. Само се замислете: Наркочът, нагърмян като за световно, да ти разправя за вредите от Телевизията и рекламите, които вървят по нея. Имам пред вид много е забавно, защото има и голяма доза абсурдизъм, който много добре описва какви сме и как ни влияе съвремието. Като направих спектакъла не знаех дали хората ще схванат символиката, но те не само, че я схванаха, ами ме открехнаха за много интересни неща, които самият аз, като творец, не съм целял, а съм постигнал. С това и опитът пред хора роди много интересни импровизации, които останаха част от спектакъла. Сътворих го, защото исках да направя нещо стойностно, и да го направя само така както аз си знам. Ефекта надмина очакванията ми 🙂 "

За резервации: 0899102586

Още в "Антракт"

Промяна на датата на Поетично кафене "Кратко стихотворение"

Сподели в: