Ради Неделчев показва свои картини в юбилейна изложба

На 24 април 2008 г. от 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата проф. Иван Маразов ще открие официално юбилейна изложба на Ради Неделчев, съобщиха от ведомството. Експозицията  е по повод 70-годишнината на художника. Той ще покаже 39 от картините си.

Ради Неделчев е роден е на 1 април 1938 г. в с. Езерче, Разградско. От 1954 г. живее и работи в Русе. Критиката го определя като безспорен наивист, работещ в областта на композицията и портрета. Известен е като „художникът на зимата”. От 1965 г. участва в общи и самостоятелни изложби в чужбина: Женева, Париж, Мюнхен, Прага, Москва, Токио, Загреб, Атина, Монреал, Вашингтон и др. Има самостоятелни изложби в Морж – Швейцария, Будапеща, Берлин, Париж и в много български галерии.
 
Още през 1971 г. на световна изложба на наивистите в град Морж Ради Неделчев печели втора награда. Притежава и много български отличия. Негови творби са собственост на Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия и много частни колекции в чужбина.

Изложбата в зала „Средец” ще продължи до 7 май 2008 г.

Сподели в: