Радиото гостува на „Автограф”

В ноемврийското издание на рубриката „АВТОГРАФ” (12 ноември от 17.30 ч.) в артистичното пространство на ВИЖЪН – Hall (кв.”Чайка”- бл.27), варненци ще се запознаят с работата на автора и водещия на предаването за музика „45 оборота в минута” – БНР-Варна Добромир Мързов.
Добромир Мързов е баща, колекционер на грамофонни плочи, радиоводещ, диджей. През 1992 се влюбва в соул музиката и оттогава не спира да изследва дълбините на този безбрежен океан. Малко по-късно започва да колекционира любимата си музика на грамофонни плочи, които счита за най-съвършения музикален носител. Има особено отношение към 7-инчовия формат и в чантата му винаги могат да се намерят изкусителни винилови изненади.
0т 2004 е автор и водещ на няколко музикални предавания на вълните на Радио Варна. В момента се е посветил на шоуто 45 оборота в минута, което е в ефир от април 2009 и в което може да се чуе най-доброто от световната фънк, соул и джаз музика от 60-те години на миналия век до днес. Може да се слуша по Радио Варна (всяка събота от 20:00). През 2010 заедно с Елица Матеева участва в джем сешъна „Сега-Ал(ь)бум” по текстове на руския съвременен драматург Евгений Гришковец. Спектакълът е специално поканен от проф. Стефан Данаилов в рамките на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът”- Пловдив.
В „Автограф” аудиторията ще научи много за радиото като специфична медия, за работата на тон режисьора, както и за фънк, соул и други любими музикални изкушения за Добромир Мързов. Автор и водещ на „Автограф” е театралният критик и режисьор Елица Матеева, която от своя страна ще подари на публиката специален фрагмент от „Сега-Ал(ь)бум”.

Сподели в: