Радиопиеса по роман на Райна Маркова ще бъде представена утре

На 10 юни 2008 г. от 18:30 часа в Чешки културен център "Алтера” ще представи радиопиесата "Плутон” по романа на Райна Маркова "*.log". Водещ ще бъде редакторът от БНР Ина Вълчанова, с участието на авторката Райна Маркова. След представянето публиката ще бъде провокирана, през дискусия и анкети, да провери опита си с жанра радиопиеса.

Пиесата "Плутон" е първи опит на Райна Маркова в радиодраматургията. Тези, които са чели последния й роман "*.log" (ИК "Алтера”), ще разпознаят сюжети и мотиви, но ще забележат, че частиците на пъзела са сглобени наново и по различен начин, без да губят принадлежността си към нейния особен и вълнуващ свят. Свят, в който реките текат нагоре, а пианата са от мека розова плът.

"Плутон" е амбициозен и отчасти експериментален проект на редакция "Радиотеатър" (БНР), който ще ви срещне с още три дебюта – първи опит в радиоформата на младия театрален режисьор Веселин Димов, оригинална музика на Тодор Стоянов (от Ambient Anarchist) и първо участие в радиото за Теодора Динева – в главната роля.

Светът на Райна Маркова или ще ви завладее, или ще ви стресне, но едва ли ще ви остави равнодушни.

Вход – свободен.

Сподели в: