Радина Петрова с изложба в Punto Art Bazar

След суперуспешен дебют в Берлин българската художничка Радина Петрова представя своята изложба и в новооткритата галерия Punto Art Bazar в София.
12 октомври 2011, сряда 18:00 – 20:30 ул. Юри Венелин №2

‘Романтично…’ е името на изложбата от 23 маслени платна на Радина Петрова, която ще бъде открита на 12 октомври 2011 в галерия Punto Art Bazar.
Красивите картини на една от най-романтичните български художнички ще бъдат изложени там за период от две седмици. Романтиката излиза доста извън рамките на картините на Радина Петрова. Художничката успява да я намери в много ситуации около себе си и да я запечата на платното за всички, които вярват, че животът е невъзможен без романтика и най-смисленото съществуване е да не преставаш да си влюбен в света наоколо.

Четката на Радина улавя детайли, невидими за по-голямата част от бързащите и вечно стресирани хора – красиво хвърлена сянка, слънчево отражение, разпръснати цветя, самотна пейка… Нежните и спокойни цветове на нейните платна предизвикват у тези, които ги видят изненадващ покой и баланс, напомняйки им, че има и друг, много по-красив начин да се погледне наоколо. Слънцето не залязва в картините на Радина.

Сподели в: