Рада Цанкова показва свои творби в изложбата "Отнесени от времето"

“Отнесени от времето” се казва новата изложба на Рада Цанкова, която ще бъде открита на 4 ноември 2008 г. в софийската галерия “Ракурси” (ул. "Хан Крум" 4А"). Въпросът за времето – дали то минава или ние преминаваме през него, е водещ в произведенията на художничката. Темата е вечна и разговорът – личен. Разбирането е въпрос на гледна точка, на усещане за света – този, който ни заобикаля и въображаемия. Въпросът за постоянното откриване и преоткриване, за движението от видимо към невидимо и обратното винаги е занимавал авторката.

Всеки има своето виждане, философията – нейното, музикантите – тяхното. Писателите и художниците го измерват с месеци. Със стотни – спортистите, с векове – историците. Отношението към него може да е дружелюбно – “Имам време” , или негативно – “Губя си времето”, “ Не ми стига времето”. Всеки влага различен смисъл и едва ли дълбоко се замисляме, когато казваме: “по мое време”, “доброто старо време”, "има време за всичко”, “крайно време е”, “реално време”, “по всяко време”, “да стигна на време”, “имало едно време”…

Рада Цанкова е родена в София, но от 1995 г. живее в Париж. Оттогава тя е в неспирно движение между Франция и България – двете й опорни точки. Излага и работи и на двете места.

Изложбата продължава до 20 ноември 2008 г.    
   

Сподели в: