"Пясъчен часовник" за самотата в бързо темпо, разказана от Селина Ангелова

Пясъчен часовник” е дебютният роман на Селина Ангелова (Издателство "Скалино", стр.: 238, цена: 14.00 лв.). В него се разказва за самотата, разказана в бързо темпо. За любовта, която гони опашката си като котка. Той е за поезията в нас, за мръсотията в нас, за ревността, търсенето и изневярата, за телесното удоволствие, за смъртта, надеждата и мечтата. (Интервю със Селина Ангелова прочете тук.)

До няколко дни “Пясъчен часовник” ще е в продажба и като e-book.

Още за книгата и нейното раждане:

"Препрочитах за трети път „История на окото“ на Батай, така в мен се зароди желание да напиша един много краен текст, да се опитам да пиша по много различен начин, да не се страхувам от този текст, където и да ме отведе той, защото търсех да прекрача граница, както и да скрия нещо зад него. Нещо, което не се вижда с просто око. Така се появиха три страници, които публикувах във фейсбук. Мненията се разделиха. Някой каза, че никога досега не съм писала така, друг каза – това е начало на роман, трети го окачестви като порнография. Продължих и след третата страница, защото започнах да живея с тези думи, исках да уголемя рамката, а и ми беше забавно. Смятам, че нещата, които правим трябва да са направени с радост. Признавам си, че имаше моменти, в които треперех, други, в които се отнасях с хладина към героите си. Написах „Пясъчен часовник“ на един дъх, за едно лято и живеех в него през всичките последни месеци на миналата година. Някои разговори и събития са действителни, други съвсем измислени, както във всички романи, а персонажите имат много прототипи."

Селина Ангелова в интервю за блога на "Скалино"

* * *

С романa  „Пясъчен часовник“ на Селина Ангелова  „Скалино“ продължава издателската си линия, насочена към най-новата литература, написана на български език, линия, започнала с книгата с разкази на Деница Дилова „Тънкости на приготвянето“ („Скалино“, март 2012) и втория роман на София Папазова „7 маслинови цвята“ („Скалино“, декември 2013).

На корицата на книгата е рисунката „Момиче“ на Росен Марковски, частна колекция, София.
Снимка 2: Селина Ангелова пред фотообектива на Галя Йотова


 

 

Сподели в: