Пътят на цигулката. Комисарят Монталбано действа по ноти

На 3 април на книжния пазар ще излезе книгата "Пътят на цигулката. Комисарят Монталбано действа по ноти" от Андреа Камилери (Издателство "Книгопис").

За книгата
„Гласът на цигулката” е четвъртият роман на Андреа Камилери за комисар Монталбано. Поредицата вече e набрала скорост, а главният герой печели все повече врагове в книгата и все повече приятели сред читателите.

Красива млада жена е жестоко умъртвена във вилата си. Комисар Монталбано се заема със случая, но неочаквано е отстранен от разследването. Заподозреният е нелепо убит и случаят изглежда  приключен. Но не и за комисаря, който е решен да разкрие истината за двете убийства. Ще му помогнат стара граната и една още по-стара цигулка.

За автора
Той е доайенът на съвременната италианска литература.  Написал няколко исторически романа и множество разкази, Андреа Камилери е известен най-вече като създател на колоритния комисар Монталбано.  Роден в Сицилия , писателят използва в книгите си местния диалект, изпъстрен с нови, измислени от него думи. Поредицата с комисар Монталбано, която включва вече двайсет книги, е преведена на 32 езика. Романите и разказите с прочутия му герой са филмирани в най-популярния италиански криминален сериал, излъчван в 65 страни.
Освен с литературното си творчество Андреа Камилери е известен и с работата си в киното и театъра. Писателят е вече 88-годишен, но продължава да пише и да участва в културния живот на Италия. Сред многото отличия на Камилери са Орденът за заслуги към Италианската република и наградата „Дагър“ на Асоциацията на криминалните писатели.

Превод: Весела Лулова Цалова
Стр. 208
Цена: 12.80

Сподели в: