Пътят към библиотеката

ФондацияГлобални библиотеки – България“ започва осъществяването на проект „Пътят към библиотеката“ за обозначаване на местоположението на обществените библиотеки на територията на цялата страна. В рамките на проекта ще бъдат поставени указателни табелиБиблиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места.

Тази инициатива е част от цялостната програма на ФГББ, изпълнявана с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ и с подкрепа на изпълнителните власти за поддържане на условия за равен и безплатен достъп до интернет и електронни услуги за гражданите чрез подкрепа за обществените библиотеки.

Основната цел на проекта „Пътят към библиотеката“ е да направим по-видими и популярни регионалните, общински и читалищни библиотеки в страната като места, където гражданите имат безплатен достъп до интернет, включително и в малки селища в отдалечените краища на страната. Успешното осъществяване на проекта ще бъде в полза на всички граждани и особено на тези, които са ограничени в достъпа си до интернет и ползването на електронни услуги.

Първият етап на кампанията „Пътят към библиотеката“ ще бъде осъществен от края на септември до началото на ноември 2016 г. и ще обхване 605 обществени библиотеки на територията на 152 общини в цялата страна. Вторият етап ще се проведе през пролетта на 2017 г.

Още по темата:
Тийн книгите – реалност и бъдеще
Спаска Тарандова: Отговорност на държавата е библиотеките да станат мултимедийни

Сподели в: