Пътуващото кино – отново в Бургас

След като на 28 и 29 юни пътуващото кино на Андрей Слабаков гостува в Бургас, сега заради публиката ще има още две прожекции. Днес и утре жителите и гостите на града ще могат да се насладят на филмите "Хиндемит” и "Пазачът на мъртвите”. Прожекциите ще бъдат от 20:30 часа по традиция на лятна сцена "Охлюва” в Морската градина, а входът е свободен.

"Досега към проекта има огромен интерес, което опровергава широко разпространеното и грешно мнение, че българските зрители не харесват новата българска кинопродукция. Само за два месеца и половина нашите прожекции са били посетени от 8500 души”, споделя продуцентът на инициативата Андрей Слабаков.

"Пътуващо кино” е първият смел проект, който опитва да възроди традицията отпреди две десетилетия. Инициативата стартира в началото на юни и до момента е обиколила над 20 градове и села – Каварна, Бургас, Созопол, Приморско, Малко Търново, Китен, Добрич, Шабла, Девня, Ясна поляна, Оброчище и др.
 
„Киното е най-масовото изкуство по цял свят, а при посещението ни в Шабла, например, от общо 160 зрители – 120 между 18 и 25- годишна възраст никога не бяха ходили на кино”, казва Андрей Слабаков.

Сподели в: