Пътуващата фотоизложба "Близо до дома" идва в София

Пътуваща фотоизложба "Близо до дома" (Close to home) ще гостува в София от 24 юли до 10 август 2008 г. в галерия "Академия", НХА. Тя е под егидата на Съвета на Европа, в рамките на Европейската година на междукултурния диалог.

Свои творби ще покажат осем автори от Молдова, Ирландия, Кипър, Турция, Уелс, Армения, Босна и Херцеговина, и Израел. Тя представя темите за миграцията и насилственото преместване, и е част от проекта на Британски съвет "Съвместно съжителство".

Изложбата цели да инициира дебат за влиянието на някои мигриращи общности върху съвременните общества, които не обръщат внимание на съществуването им, да разкаже как тези общности се адаптират  към новата си среда и се развиват в новите социални структури. Тя беше показана за първи път в Лондон през месец март 2008, а официалното й откриване беше в Белфаст – в рамките на фестивала на изкуствата Cathedral Quarter. Фотосите ще бъдат представени в осем държави.

В изложбата участват творби на  Дана Попа от Молдова, Дейвид Крийдън от Ирландия, Джордж Георгиу от Кипър, Гюлсюн Карамустафа от Турция, Айвър Прикет от Уелс, Пируза Халапян от Армения, Ювал Яири от Израел и Сейла Камерич от Босна и Херцеговина.

Сподели в: