"Пътешествие в чудния свят на математиката" от Юрген Брюк

Издателство „Софтпрес“ представя "Пътешествие в чудния свят на математиката" от Юрген Брюк.

Светът на математиката наистина е чуден и забавен!
Звучи невероятно, но е факт. И тази книга го доказва.

Това е една необикновена енциклопедия, която успява да превърне сложните математически проблеми във вълнуващо пътешествие. Написана на достъпен и разбираем език, тази книга ще предизвика интереса дори на децата, неизкушени от математиката.
Пътешествието започва още от числата в древен Вавилон, преминава през бройните системи и откритията на най-известните математици и достига до компютърните технологии в наши дни.

Иновативният подход и ясната структура при поднасяне на съдържанието осигуряват на „Пътешествие в чудния свят на математиката“ престижната немска награда за детска научнопопулярна литература „Емис“.

В енциклопедията абстрактните учебни понятия са обяснени с лесноразбираеми примери от ежедневието, а  мерните единици, аритметичните формули и теореми са визуализирани с интригуващи илюстрации. Полезните знания, които всеки (не само децата, но и техните любопитни родители) ще получат от „Пътешествие в чудния свят на математиката“ включват още основни факти от историята на математиката от времето на инките до наши дни и любопитни акценти върху математически куриози като например защо ни харесват фигури, създадени на принципа на златното сечение.

За затвърждаване на знанията и уменията са предвидени идеи за експерименти, наблюдения и игри, които насърчават самостоятелното обучение.

Досега на книжния пазар не е имало издание, което представя света на математиката толкова ясно и интересно, категорични са създателите на „Емис“.

Прочетете още:
Магическа книга за фокуси

Сподели в: