Пътеводител на най-популярните туристически дестинации в Европа

"Eнциклопедия на пътешественика – Европа" от  Майк Джерард е книга, която ще ви разкрие уникалната красота на най-впечатляващите природни и архитектурни забележителност на Стария континет – от грандиозните дворци на величествения Санкт Петебург и историческите пластове на хилолетния Пловдив до дивата красота на Пиринеите и внушителните фиорди на Норвегия.

Книгата съдържа:

Предложения с най-атрактивните забележителности и най-подходящото време за посещение
Полезна карта на района
Практически съвети
Любопитна информация и богат снимков материал

За автора

Майк Джерард е британски пътеписец, който е получил няколко награди за работата си. Има публикации във вестници и списания по цял свят, сред които „Таймс“, „Уондърлъст“, „Уошингтън Поуст“ и „Острелиън“. Автор е и на повече от тридесет пътеводители за водещи издателства, като е писал за Гърция, Франция, Испания, Италия, Нидерландия и Обединеното кралство. За пръв път Майк пътува до континентална Европа на 11 години, когато отива на училищна екскурзия до река Рейн в Германия. Оттогава той непрестанно кръстосва Европа. Той е изминал разстоянието от Прага до Виена на велосипед, пътувал е до Северната полярна окръжност с влак, обиколил е лозята на Бордо и работил като сервитьор в гръцка таверна. Майк е прекосил Стария континент от Португалия до Северната полярна окръжност, от Северна Ирландия до Истанбул. 
За енциклопедията

Вдъхновяващ пътеводител, който ви дава нов поглед към най-предпочитаните дестинации и ви помага да решите коя от тях искате да посетите.    Европа е разнолик континент. На неговата територия се намират някои от любимите туристически дестинации – Древният Рим, Барселона на Гауди, новият Берлин, – където изобилстват забележителности, които очакват всички, интересуващи се от история, култура и архитектура.
Стилните и сюрреалистични сгради на  каталунския архитект Гауди подхождат идеално на Барселона
Ала Европа предлага и редица по-закътани места, отличаващи се с красотата на природата си – Шотландските острови, живописните Швейцарски Алпи или ледниците и вулканите на Исландия, – които оставят незабравими впечатления у посетителите.

Тази енциклопедия ще ви отведе на обиколка из най-прекрасните кътчета на Европа: най-хубавите градове, замъци, катедрали, планини, езера, гори и брегове.

Всяка глава е посветена на определена дестинация и описва особеностите й, превръщащи я в атракцията, която обезателно трябва да се види. Картите поставят местата в географския им контекст, а зашеметяващите фотографии ги отличават едно от друго.      

Ако вече сте били в някои от тези места, енциклопедията ще ви накара да пожелаете да ги видите отново. Ако пък възнамерявате да отидете там, ще откриете множество практични съвети, както и важна информация. А ако знаете, че никога няма да ги посетите, описанията и илюстрациите в Енциклопедия на пътешественика: Европа ще ви накарат да изпитате чувството, че сте били там.

Издателство "Хермес"
Луксозно издание
Обем: 224 стр.                                                       
Цена: 29,99 лв.

Сподели в: