Пъстър и шарен Великден очаква бургазлии

Пъстър и шарен Великден очаква тази година и малки, и големи в Бургас. Във весел и незабравим празник за децата ще се превърнат конкурсите за рисуване на великденски яйца и украса, включени в богатата празнична програма на Община Бургас.
С много великденско настроение ще дари най-малките бургазлийчета Празнична работилница „Писан, шарен Великден“. Тя ще „отвори врати“ на 3 май /петък/ пред открита сцена „Охлюва“ в Морската градина. Аниматори ще демонстрират техника за украса на яйца, венци, кошнички, зайчета, пиленца, цветя и др. Всеки, включил се в работилницата ще може да сътвори свой Великденски сувенир. Върху картонени яйца участниците ще изписват Великденска молитва, а с най-красивите от тях ще бъде украсено пространството около работилничката за сувенири.
Срещи с Великденския заек и неговата вярна дружина, Парад на яйцата и конкурси с награди за най-красиво и най-здраво великденско яйце очакват децата на 4 и 5 май /събота и неделя/ от 11.00 до 16.00 часа пред Къщичката на площад „Тройката“.
Изложба на великденска украса ще има и в градинката до Часовника на 29 април /понеделник/ от 10.00 часа, а на 29 и 30 април /понеделник и вторник/ от 11.00 часа на площад „Тройката“ бургазлии са поканени „Да нарисуваме Великден“.
Великденската програма на Община Бургас ще започне още на 26 април /петък/. Точно в 10.00 часа в Етнографския музей ще стартира конкурса „Лазарска китка“, а от 11.30 часа на площад „Атанас Сиреков“ /пред сградата на Община Бургас/ ще се проведе общоградско лазаруване.
Празнични концерти ще заредят бургазлии с добро настроение. Първият от тях ще бъде на Бургаския духов оркестър на 26 април /петък/ в 17.30 часа в градинката до Часовника.
Два дни по-късно – на 28 април от 12.00 часа на площад „Атанас Сиреков“ бургазлии ще посрещнат Цветница с фолклорния изпълнител Илия Луков и концерта „С песен през вековете“. Заедно с танцова формация „Пирина“, народният певец ще сътвори истински фолклорен празник на българския дух. Ще чуем песни създадени от българския народен гений през вековете, съхранили родовата ни памет и традиция.
Три концерта очакват жителите и гостите на Бургас на Великден /5 май, неделя/. От 11.00 часа на открита сцена „Охлюва“ ще се качат музикантите от бургаската рок група „Мери бойс бенд“, в 12.00 часа на площада пред Общината е концерта на ПФА „Странджа“, а в 18.00 часа в Културен център „Морско казино“ е камерния концерт „Навръх Великден“ с участието на Благовеста Рядкова /пиано/, Маргарита Кожухарова /флейта/, Христо Кожухаров /кларинет/.

Сподели в: