Пърформанс на Кристин Вертхайм

На 6 юни, в 18.00 часа, в Театрална залаАлма АлтерСУ, Ректорат, ще се играе "mUtter–bAbel", Пърформанс на: Кристин Вертхайм. На английски език.

С това събитите Софийският литературоведски семинар ще отбележи края на академичните дискусии от летния семестър, излизайки от обичайния си академичен формат с артистичния пърформанс на Кристин Вертхайм – поет, пърформанс артист и литературен критик.

Кристин Вертхайм преподава в Калифорнийския институт за изкуство, а също така изнася лекции и пърформанси по целия свят. В София е по покана на „Софийския литературоведски семинар”, за да представи новата си стихосбирка „mUtter–bAbel”. Едноименният пърформанс с текстове от книгата й ще бъде предшестван от кратко встъпление на авторката, представящо нейните творби и техниките й за писане.

Пърформансите на Кристин включват звукови поеми, марионетен театър и звукова среда, съотнесени към творби на Вали Експорт, Жан-Пиер Брис и Самюъл Бекет. В „mUtter–bAbel” тя ще представи звуци, викове и други шумове от новата си книга. Тази поетична сюита представлява изследване на мислите на бебето към майката му и на това как непреработените детски чувства се просмукват в света на възрастните както на локално, така и на глобално ниво. Пърформансът е съпроводен също и от визуална презентация.

Организатори и домакини: Софийският литературоведски семинар и Културният център на СУ

Сподели в: