Първо самостоятелно представяне на Сандра Крисп в България

Настоящето първо самостоятелно представяне на Сандра Крисп в България включва произведения от 1994 до 2008 година и е ретроспекция на нейното разнообразно творчество.

От традиционалните графични техники до дигитални произведения, анимация и видео.
Въодушевена съм от потенциала за влияние на дигиталната медия върху обществото и света, в който живеем.

Ролята и променливостта на процеса са важни катализатори в моята практика, така както химията на офорта изисква киселина, за да може рисунката да остане запечатана върху металната плоча. Различните графични техники създават различна текстура на повърхността на едно графично произведение. Как например чувствителната на светлина емулсия разлята върху плочата и експонирана на ултравиолетовите лъчи може да прехвърли фотографското изображение върху цинка.

Кодираната дигитална информация създава изображение върху монитора на компютъра – милиони пиксели кимбинирани заедно сътворяват електронния образ.
Произведенията в настоящата изложба включват дигитални творби както и графики, създадени с метална офортна плоча.

Биография

Сандра Крисп учи в Колежа по изкуства в Честър през 1982-85 г., Университета Метрополитън в Лийдс през 1985-89 г. и Университета по изкуства Уимбълдън, където през 1992-95 г. специализира литография и получава степен Магистър по графични изкуства.

След дипломирането си Сандра работи като преподавател по графични изкуства и в същото време участва в изложби в страната и извън нея.
През 2004 година получава наградата на националната графична изложба.
През 2005 г. Сандра работи в центъра Банф, Алберта, Канада, където създава и първата си серия от голямоформатни дигитални произведения озаглавени „Звук и Визия”.
През 2006 г. две нейни дигитaлни работи са приети за изложбата Сиграф в Бостън, САЩ.
Сандра работи и в областта на видеото и нейната работа „Приказки от десктопа” участва в европейския фестивал в Оснабрюк, Германия през 2005 г.
 
27 януари – 21 февруари 2009
Първо самостоятелно представяне в България
 
Откриване на 27 януари от 17 до 19 часа
 
Леседра – галерия за съвременни артпроекти www.lessedra.com
 ул. Милин Камък № 25
Лозенец, 1164 София
Тел. за контакти – 866 38 57
 

Сподели в: