Първото видео на Тео е в ню уейв стилистика

Първото видео на Тео ще бъде в ню уейв стилистика. За визията са отговорни режисьорът Георги Тошев (журналист, водещ на "Другата България", режисьор на много бг клипове), операторът Румен Василев (известен с работата си в киното) и стилистът Веселин Йорданов (създател на линиите Rollman и Capasca).

На снимачната площадка беше, разбира се, и дебютантът-сценарист – 23-годишният Тихомир Тошев, победител от конкурса на Вирджиния Рекърдс. Тишо, който спечели конкурса в конкуренция от над 350 кандидат-сценаристи, повечето от които с по няколко предложения, се е записал за участие във втория сезон на Мюзик Айдъл!

„В момента съм автомонтьор, но винаги съм искал да се занимавам с музика,” разказа Тихомир. „Много се надявам да успея в Мюзик Айдъл, както успях сега – в конкурса за сценарист на Тео. Супер е, че се организират такива събития, в които съвсем неизвестни млади хора получават шанс за изява. Много добре се сработихме с режисьора и той успя перфектно да предаде моите идеи за този клип.”

За първия снимачен ден от видеото към парчето Аз и Ти/ Ти и Аз на Теодор Койчинов екипът избра за локации улица в центъра на София, както и апартамент, обзаведен в необходимата стилистика. Следващата седмица предстоят и допълнителни снимки в студио.

„Видеото няма конкретен, събитиен сюжет,” издаде режисьорът Георги Тошев. „Текстът на песента говори не просто за любовта, а за възможните човешки срещи. И вътре се усеща много от романтиката на ню уейва. Затова и снимаме в тази стилистика. В клипа ще видите двама мъже, две жени, една възрастна жена, едно малко дете, едно куче. Герои се оказаха дори две парцалени кукли. Идеята, която се пресъздава, е за избора да бъдеш или да не бъдеш с друг човек.”

Операторът на видеото Румен Василев е един от най-заетите в киното, в портфолиото му е и филмът „Мила от Марс”, една от най-награждаваните нови бг продукции.

Очаквайте скоро и премиерата на видео клипа!!!

Сподели в: