Първи национален конкурс за хайку и сенрю "Носачи на вятър"

Във връзка с провеждането на научна хайку конференция на тема: „Носачи на вятър. Естетика и философия на хайку поезията”, организиран от Български хайку съюз и Катедра „Логика, етика, естетика” към Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" Българският хайку съюз обявява

национален конкурс за хайку и сенрю под надслов „Носачи на вятър”, вдъхновен от японския поет от 17 век Како, останал в историята на жанра само с едно свое хайку:

носач на вятъра е
продавачът на ветрила
жарко е

Регламент

В конкурса могат да участват автори с хайку и сенрю на свободна тема, непубликувани в книги, стихосбирки, антологии и официални периодични издания (включително и електронни списания). Допускат се стихове, публикувани в интернет, социалните мрежи, блогове за поезия и виртуални литературни групи.

Моля, изпращайте своите предложения – до 3 броя хайку/сенрю, изписани в самото писмо, придружено от прикачен файл с името и фамилията на автора, пощенски адрес, телефон и имейл за контакт, на следния адрес: haiku_union@abv.bg

Жури в състав: Весислава Савова, д-р Петър Пламенов, Александра Ивойлова, ще присъди 17 награди общо в две категории: хайку и сенрю, които ще бъдат публикувани на страниците на тематичен сборник, издание на СУ „Св.Климент Охридски”.

Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на 31 май 2016 г. по време на Конференцията в СУ, където ще се състои и кратък рецитал с наградените творби. Официално резултатите ще бъдат публикувани на специализирания портал LiterNet в „Културни новини”, раздел „Конкурсни резултати” на 1 юни 2016 г.

Краен срок за участие: 26 май 2016 г.

Успех!

Сподели в: