Първият e-book четец у нас съхранява над 4000 книги

Мислили ли сте преди година, че ще можете да четете книга на малък екран, който не изморява очите ви, да "прелиствате" страниците само с едно докосване и в същото това време да слушате музика? Не, нали? Това вече е възможно, след като официално бе представен у нас първият електронен четец на книги – Turbo-X eBook.

Устройството притежава уникален дисплей с технология E-Ink, който наподобява истинска хартия и не уморява очите при четене. С това устройство можете да съхраните и следователно да прочетете над 4000 книги.

Първата българска електронна книга, която ще може да прочетете на този четец е сборникът с разкази на Богдан Русев – "The Singles Collection 1999 -2009” от издателство Сиела. Книгата ще бъде „инсталирана” и на всеки четец Turbo-X eBook. Засега още не е ясна цената на "електронната" книга, но най-вероятно ще бъде на половината цена от тази на хартиеното издание.

Паметта на Turbo-X eBook има възможност да съхранява над 4000 книги. С едно зареждане на батерията могат да бъдат прочетени на 8000
страници, тъй като четецът консумира енергия само при смяна на страниците.  Цената на e-четеца в магазините на Плесио е 499 лева.

Този тип устройства са хит на пазара в Америка и Европа, като вече се предлагат подобни от Amazon и Sony с огромен успех, сега вече и любителите на книгите в България също могат да се снабдят с техен електронен четец. С устройството може също да слушате музика, в така популярния mp3 формат, което прави четенето още по приятно за потребителя.

Сподели в: