Първият в света куклен спектакъл със смесена и виртуална реалност

Малка Театрална Компания официално представя първия в света куклен спектакъл, който съчетава в себе си технологиите за смесена и виртуална реалност (MR/VR – mixed reality/virtual reality). Премиерата на „Островът на съкровищата v1.0.“ е в Дома на хумора и сатирата – Габрово, на 28 октомври.

Куклено-театралният спектакъл, който съчетава живата актьорска игра с технологиите за MR и VR е базиран на класическия роман на Р.Л.Стивънсън – „Островът на съкровищата”. В него актьори, кукли и виртуални елементи на декора взаимодействат помежду си. Публиката вижда виртуалните обекти във физическото пространство благодарение на мобилно приложение,
инсталирано на смартфон, комбиниран с VR/AR хедсет. На всеки зрител компанията предоставя такъв комплект за времето на представлението.

Ще бъдат изиграни общо 6 представления – съответно на 27 и 28 октомври от 11:00ч и 18:00ч и 29 и 30 октомври от 17:00ч. Поради ограничения брой на зрителите има предварително записване на публиката . Спектакълът е подходящ за зрители над 10 години.

Проектът се реализира с подкрепата на Програма Култура на Община Габрово, а партньори в него са „Сандбокс“ и Музей на хумора и сатирата .

Пресконференцията за спектакъла ще се състои на 26 октомври от 16:00 часа в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата.

За повече информация

Емил Йорданов – режисьор на спектакъла – 0887660769 – между 13:00 и 14:00 часа, и след 18:00.

Малка Театрална Компания е независима организация работеща основно в сферата на сценичните изкуства от 2013г. Предходни нейни спектакли са „От Кулата“ и „Каквото направи дядо, все е хубаво“ . Освен театрални проекти, компанията реализира и проекти в областта на образованието и творческото развитие.

Сподели в: