Първият български музикален идол лети за Лондон

Невена Цонева, голямата победителка в Music Idol, лети на 14 юни (четвъртък) за световната музикална столица Лондон. Четиридневното пътуване е част от наградата, която bTV и звукозаписната компания Вирджиния Рекърдс, лицензиант на Universal Music Group за България, специално подготвиха за най-силния финалист в музикалния конкурс.

„Според нас е много важно за нашия нов артист да добие представа за това какво представлява музикалната индустрия, какво я движи, какви хора формират принципите й и т.н. Смятам, че това ще е уникално преживяване за Невена, а и за целия екип. Надявам се то да я зареди с вдъхновение и енергия за всичко, което й предстои”, разказва Саня Армутлиева, управител на Вирджиния Рекърдс.

В Лондон Невена ще се срещне с акулите на световния музикален бизнес. Едно от първите запознанства на младата певица ще бъде с президента на компанията Island Records Group, част от Universal Music Group, продуценти и издатели на рок гигантите U2, на сензационните Sugababes и на първата дама в модерния рок Пи Джей Харви. Господин Ник Гатфийлд ще разкаже от първо лице как се избират новите таланти за лейбъла, как разпознават хитовия изпълнител и какво означава да си отговорен за успеха на някои от най-величествените нови попълнения на съвременната сцена в момента като Мика, Ейми Уайнхаус, Фрателис и Кийн.

Нашият музикален идол ще си стисне ръцете и с Терра Наоми, едно от най-горещите нови имена в каталога на лейбъла. Терра Наоми е изпълнител в поп рок алтърнатив стил, абсолютна сензация в You Tube (най-популярната нова медия, където потребителите разменят помежду си видео файлове) с над 5 милиона хита само за 2 дни, след като там е качен нейният дебютен сингъл “Say It’s Possible”. Следващата звезда Терра Наоми е автор на песни, свири и на китара и пиано. Заедно с нашето момиче двете ще се разходят из легендарните студия на Universal, където дори ще имат шанса да направят малък джем сешън!

В програмата на Невена има също така записана среща с шефа на творческия отдел в Universal Music Publishing. Пъблишинг дивизиите представляват големите музикални библиотеки, където се съхраняват огромни и богати бази данни с музикални композиции, текстове и аранжименти. На тази спирка Невена ще може да попита и разбере колко е важна песента за успеха на един изпълнител, каква е дефиницията на един хит точно днес, как биват откривани и отглеждани талантливи автори на песни и т.н.

Сподели в: