Първа у нас Facebook изложба с живопис "Първа любов"

Откриването на първата у нас Facebook Изложба-живопис „Парола любов“ на Георги Петров се състоя на 12 февруари в столичния  Радисън Сас Гранд Хотел от небезизвестния почитател на изобразителното изкуство и колекционер на картини Любен Дилов-син .

С нескрита симпатия към събитието и вдъхновяващо чувство за хумор Любен Дилов-син завладя аудиторията, отчитайки парадоксалния факт – Фейсбук да се окаже посредник за запознанството му с картините на художника два месеца назад във времето и възможността за реалната среща  с автора и творбите му  два часа преди откриването на вернисажа.

Своята уникална изложба „Фейсбук – парола любов“ Георги Петров посвещава на почитателите и приятелите си.Тя обединява три цикъла картини , част от които  след близо два месеца ще зарадват настоящи и бъдещи фенове и в чужбина. През
април и май месец на тази година на талантливия творец му предстоят няколко изяви в САЩ по случай Дните на българската култура, както и в Будапеща.

„В изкуството трябва пръв да изпиташ щастието от създаването на творбата си и ако това не се случи, не можеш да разчиташ, че друг ще направи това“ – споделя художникът Георги Петров, за когото живописта е и „сърцебиене, любов, усещане, настроение; понякога спонтанна, но правена винаги с отворена душа“.

Сподели в: