Първа самостоятелна изложба на Валя Иванова

Валя Иванова e родена e на 27.02.1962г.- гр.Враца.
По професия е стоителен техник, но работи като проектант само 5 години, сдлед което се посвещава на изкуството. В продължение на 14 години се занивама професионално с музика.

В дует с Димитър Петров, издава 8 албума българска народна музика, както и музика за деца. Издава детска книжка със стихове и картинки.
Посвещава се на детската си мечта – рисуването преди три години. Откриват я веднага и първият й сериозен ангажимент е вътрешен дизайн на спа център в хотел „Термал”. После идва поръчка за картини за детска градини в Ню Джързи, САЩ.
Преди няколко месеца галерия „Арета" й предложи самостоятелна изложба с нейни живописни творби, която ще се открие на 27 август от 18.30 ч.
Валя е нарекла изложбата от 27 платна „Музика от цветове”, с която иска да изрази непоправимия и смешен в днешно време оптимизъм и вяра в позитивното, в светлината и в истинската радост от това, което човек прави. С платната си художничката се приобщава към вселенските космични сили, които сътворямат всичко прекрасно, наречено живот.

Изложбата може да бъде видяна до 23 септември 2009 г. В галерия „Арета”, ул.”Пушкин” 18.
За повече информация тел. 052/ 606 204 и 641 803,
www.aretacentre.com

Сподели в: