Първа книга със събрани разкази на Артър Кларк

АРТЪР КЛАРК
Деветте милиарда имена на Бога
разкази

Превод от английски Деян Кючуков

Цена 12 лв.
ISBN 978-954-28-1229-6

Първата книга със събрани разкази на Артър Кларк са наистина неоценима колекция в научната фантастика. Историята на жанра би била непълна без историите, събрани тук. Стотици страници от най-добрите фантастични разкази, създавани някога.
Кларк винаги се е славил с почти пророческата си визия за бъдещето, която ясно изпъква на тези страници. Но много от разказите показват и пълния размах на въображението му, достигащо до необозримо далечното бъдеще и до запокитените в безкрайността галактики.
Едно задължително четиво

Артър Кларк е един от истинските гении на нашето време.
Рей Бредбъри

Стотици страници от най-добрите фантастични разкази, създавани някога. Вероятно най-значимата колекция на годината, заслужаваща място в библиотеката на всеки, който счита себе си за любител.
Сайънс Фикшън Кроникъл

Невероятно богатство от теми, много от които остават актуални и до днес…
Тайм Аут

Оттук получаваме добра представа за развитието на Кларк като писател, виждаме пълната гама на тоналността му – от игрива до възвишена и утопична, както и неговите успехи и провали като визионер на човешката еволюция. Много от разказите му остават неподвластни на времето, а някои поставят въпроси, наболели и в наши дни.
Таймс

Сподели в: