Първата победителка в конкурса „Мис Родопи“ – посланик на българското кисело мляко в Китай

Николая Никова от село Момчиловциq на 20 години, беше избрана за "Мис Родопи" 2015. Тя ще бъде новото рекламно лице на кисело мляко "Момчиловци", произвеждано от китайската компания Bright Dairy. Николая Нинова, заедно с подгласничките си ще посетат Китай в рамките на Програма за популяризиране на българското кисело мляко. Това стана вчера вечерта на първото издание на Фестивала на киселото мляко в родопското село, който продължава до 13 септември.

Победителките в конкурса бяха избрани от жури в състав Евгения Калканджиева – президент на модна агенция „Визаж“, Симона Евгениева – Мис България 2014, двама представители на компанията Bright Diary,  Иван Тодоров от бутиковата винарска изба „Тодоров“ – ключов партньор на събитието, и Краси Гешева – известна актриса и модел. Николая Никова се отличи с невероятния си талант да свири на гайда – младата дама е солист на 100-те каба гайди. Кандидат-миските дефилираха със спортно-елегантни облекла от Slave Jeans и вечерни рокли на дизайнера Стоян Радичев.

Звездното шоу приключи с красиви фойерверки над село Момчиловци. Истинските любители на киселото мляко и сиренето обаче имат още два дни възможност да се насладят на изложението на местните производители и красивата фолклорна музика.

Сподели в: