Пъзел“ – фестивал за съвременно изкуство Бургас“

Внимание!  Сдружение за съвременно изкуство OHG със съдействието на Община Бургас организира Фестивал за съвременно изкуство "Пъзел" от 7 до 9 май 2008 в Бургас.
Подходящо е за всяка възраст.
Да се постави под прякото наблюдение на публика.
Съществува опасност от попадане на малки частици в дихателните и сърдечни пътища.
Упътване: Запазете картонената кутия, за да може пъзела да се реди по картинката. Crack the Puzzle!

Местата, в които ще се проведе фестивалът са Регионална Библиотека „П.К.Яворов” – ул. "Булаир" 10, Галерия Дружество на бургаските художници – ул. "Александровска" 22, Танцово студио Дюн – ул. "Цар Асен" 7.

Проектът обхваща изпълнителски, пластични и визуални изкуства и техните гранични форми. Ще бъдат селектирани творби на автори в областите: съвременен танц/ театър, съвременна графика и живопис, графичен дизайн, фотография, кино и видео арт.

Събитието ще бъде повод за среща на артисти от различни жанрове, като им предоставя място за изява и комуникация, насърчавайки обмен на идеи и бъдещи общи проекти. Артисти от различни области ще споделят опита и търсенията си чрез лекции – представяния. Обединяваща идея на срещите ще бъде „криейтив” подходът при създаването и възприемането на съвременното изкуство. Ще бъде направено представяне на „Криейтив Комънс”. Част от Пъзел ще е тридневно филмовo предизвикателство на тема, свързана с Бургас.

Краен срок
за кандидатстване – 28 март 2008

Участниците ще бъдат селектирани от 5 членно независимо жури от професионалисти до 31 март 2008 и резултатите – обявени на уеб сайта на фестивала на 1 април 2008.

Пълна информация за селекцията на фестивала ще намерите на сайта на фестивала – http://www.puzzlefestival.com

Сподели в: